Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

Tandvård för hund

Plack och tandköttsinflammation är två av de vanligaste problemen som ses hos hundar av veterinärer. Dålig tandhygien kan leda till tandköttssjukdomar, tandlossning och - om de inte behandlas - allvarligare tillstånd som bakteriella infektioner i hjärtat, levern eller njurarna.

Att borsta din hunds tänder hjälper till att ta bort plack och bromsa utvecklingen av tandsten. När du börjar borsta bör du göra det gradvis och göra det till en trevlig upplevelse. Börja med en fingerborste och rör försiktigt hundens tänder.

När hunden blir lite mer bekväm när du rör i munnen, kan du flytta fingret i mjuka, cirkulära rörelser över framsidan av tänderna och tandköttet. Du kan så småningom lägga till tandkräm för hund - använd inte tandkräm för människor!

När din hund vant sig till detta kan du börja använda en tandborste för hund som din veterinär rekommenderat. Vissa hundraser, särskilt mindre behöver mer tandborstning än andra.

Se till att belöna ditt husdjur efteråt med lek eller en trevlig promenad!

Matilda är vår alldeles egna solstråle och ett riktigt energiknippe. Hon har varit skribent på Doggie Magazine i två år och brinner för att ge dig tips och råd för ett så bra hundliv som möjligt.
  • Snabb leverans direkt från vårt svenska lager. 

  • Snabba och enkla storleksbyten vid behov

  • 16 år online 2005 - 2021