Det verkar som att du använder en gammal webbläsare, det kan göra att allt inte fungerar eller ser ut som det borde.

SELAR

Köp en praktisk hundsele på doggie.se

Spara på hundens känsliga hals och nacke genom att låta den promenera, springa eller arbeta i en ergonomisk hundsele. Hos oss hittar du ett brett sortiment av hundselar från kända varumärken. Det finns flera typer av hundselar för olika typer av aktiviteter. I denna kategori hittar du klassiska hundselar, y-selar, jacket hundselar, step-in hundselar, dragselar, fodrade selar, kläder med integrerad hundsele och övriga hundselar. Vi har en hundsele för alla hundar, stor som liten, oavsett behov och aktivitet.

Hundsele med handtag

Vi har hundselar med ett praktiskt handtag på ryggen. Ett handtag är praktiskt när du behöver ha hunden extra nära, t ex vid hundmöten eller utfall. Ett handtag på hundselen är även praktiskt när du behöver hjälpa hunden upp och ner från t ex bilen eller när du behöver fånga hunden om den skulle falla från en högre höjd. En hundsele med handtag är ett måste om du tränar Dog Parkour med din hund. Med handtaget kan du hjälpa din hund över hinder och stötta den under balansövningar.

Dragselar

En dragsele fördelar maximal dragkraft över bröst och skuldror och är utvecklad för att ge hunden full rörelsefrihet och begränsar inte lungkapaciteten. Har du en hund som drar i kopplet? Då är det en anti-drag sele du ska köpa. En anti-drag sele har ett koppelfäste fram på bröstet vilket gör att du får mer och bättre kontroll på hunden vilket i sin tur gör att hunden inte får samma kraft att dra framåt. Vi rekommenderar Comfort Walk Air och Comfort Walk Pro från Dog Copenhagen samt Front Range från Ruffwear. Du kan även förvandla en K9 IDC hundsele från Julius K9 till en anti-drag sele med hjälp av tillbehöret K9 IDC Front Control Y-belt. Har du en hund som lätt får skav i armhålorna pga av att hundselen sitter för tight? Då rekommenderar vi Shorter från Zero DC samt Fun från Anny-X. Bröstremmarna, som är enkla att justera, sitter längre bak än på många andra selar och skaver inte i armhålorna på hunden.

Vilken sele ska jag välja?

Först och främst måste du fundera på när och hur du ska använda selen. Oavsett om du är på jakt efter en promenadsele eller dragsele behöver du en ergonomisk sele med god passform. En promenadsele ska gärna gå att justera runt både hals och bröstkorg för bästa passform. En hundsele ska aldrig hindra hundens naturliga rörelsemönster eller påverka hundens andning på något sätt. En speciellt utformad dragsele som t ex Faster från Zero DC är utvecklad för drag och passar för nästan alla typer av drag. Faster fungerar även bra att använda som spårsele eller till cykel/löpturen.

Vilken valpsele ska jag använda?

En valp växer som vi alla vet mycket fort och därför rekommenderar vi att du väljer en mjuk hundsele som går att justera runt både hals och bröst så att du kan ställa ut selen allteftersom valpen växer.

Känsliga hundar

Vissa hundar tycker att det är obehagligt när man drar något över huvudet på dom och då rekommenderar vi att du väljer en hundsele av jacket-modell. En hundsele av jacket-modell träs nedifrån och upp på hunden och på så sätt slipper hunden obehaget med att få något över huvudet och öronen.

Hur vet jag vilken storlek som passar min hund?

För att vi ska kunna rekommendera rätt storlek behöver du mäta din hund. De mått som vi behöver är omkrets runt hals och bröstkorg samt hundens rygglängd. Om du är osäker på hur du mäter din hund kan du läsa vår mätguide: https://www.doggie.se/magasin/sa-mater-du-din-hund. Om du inte har ett måttband kan du använda ett snöre som du sedan mäter med till exempel måttstock eller dylikt. Några andra uppgifter som kan vara bra för oss att ha är vilken ras och hur gammal din hund är.

  • Snabb leverans direkt från vårt svenska lager. 

  • Snabba och enkla storleksbyten vid behov

  • 16 år online 2005 - 2021